onsdag 8 april 2015

Påskmuffins med vitchoklad

Påsken till ära passade jag på att baka riktiga påskmuffins. Jag smaksatte och färggav dem med citron så att de blev passligt påskgula. Eftersom de blev riktigt goda tänkte jag vara snäll och dela med mig av receptet. Tror nog att de går att göra fastän det inte är påsk också ;)


150 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 rivet citronskal
1,5 msk citronsaft
100 g vitchoklad

1) Vispa margarin och socker. Tillsätt ägg. 2) Blanda ihop torrvarorna separat och blanda ner i smör-socker-äggblandningen. Tillsätt även citronskal och -saft. 3) Smält vitchokladen och och häll över den i smeten. 4) Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i 175 grader, ca 30 minuter.


Frosting:
125 g naturell färskost
100 g smör
5 dl florsocker
2 msk citronsaft
1,5 tsk rivet citronskal
1,5 tsk rivet apelsinskal

1) Vispa färskosten mjuk och blanda samman med det rumstempererade smöret. 2) Sila ned florsockret i smör- och färskostblandningen i omgångar under kraftig omrörning. 3) Tillsätt citronsaften och det rivna skalet. Vispa smeten slät. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar