150 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 rivet citronskal
1,5 msk citronsaft
100 g vitchoklad
1) Vispa margarin och socker. Tillsätt ägg. 2) Blanda ihop torrvarorna separat och blanda ner i smör-socker-äggblandningen. Tillsätt även citronskal och -saft. 3) Smält vitchokladen och och häll över den i smeten. 4) Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i 175 grader, ca 30 minuter.
Frosting:
125 g naturell färskost
100 g smör
5 dl florsocker
2 msk citronsaft
1,5 tsk rivet citronskal
1,5 tsk rivet apelsinskal
1) Vispa färskosten mjuk och blanda samman med det rumstempererade smöret. 2) Sila ned florsockret i smör- och färskostblandningen i omgångar under kraftig omrörning. 3) Tillsätt citronsaften och det rivna skalet. Vispa smeten slät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar