Lite andra märkligheter är att jag inte hittat ananas som bitar, utan endast kross eller hela skivor. Jogurt är också svårt att hitta på burk, åtminstone om man är laktosintolerant, då ska man tydligen inte äta mindre än 1 liter åt gången.
Förutom oätliga, dyra eller märkliga varianter krånglar de även till namnen på olika maträtter här ibland. Vem skulle t.ex. kunna tro att makaronipudding står för vår makaronilåda? Låter ju som två helt skilda saker.
Men sen har ju faktiskt Ica sina roliga reklamer varje vecka, som väger upp lite för det dyra och märkliga. Tycker Pirkka kunde börja med något liknande hemma i Finland.
veckans snackis: Vem är nya Ica-Stig?
För att inte låta allt för negativ till Sveariket måste jag ju också räkna upp lite bra saker, som jag kommer att sakna härifrån. Något de är bra på här är såser och olika krämiga saker på burk/tub. Här slipper man tänka på att röra ihop sin egen bernaisesås, det är bara att köpa det direkt på burk. En annan sak jag upptäckt är billig fisk. 4 lämpliga laxbitar per förpackning säljs typ överallt, och väldigt ofta till specialpris dessutom. Tummen upp!
En annan sak som Sverige får pluspoäng för är att de säljer värktabletter och nässpray i matbutiker (det gör de väl inte i Finland?). Och förstås den billiga chokladen, vilket jag antagligen redan nämnt ett antal gånger.
Som avslutning på detta matiga inlägg tänkte jag dela med mig av receptet på stuvade makaroner, som jag gjorde för någon dag sen. Stuvade makaroner känns som en typiskt svensk maträtt, åtminstone hade jag aldrig gjort det tidigare. Men eftersom det lät som en lättlagad, billig maträtt hade jag min klasskompis Sara att lära mig det.
Typ som vanliga makaroner alltså, bara lite krämigare!
Finns nog beasås på burk i Finland också ;) übergott!
SvaraRaderaJassåå, men tror utbude e större här iaf ;)
Radera