måndag 25 maj 2015

Baka med Fazer

Är riktigt stolt över hur väl jag lyckats sprida Fazers choklad under mitt år här. Har fått de allra flesta av mina utisvänner att förstå hur gott det är - kan ju tilläggas att det givetvis inte behövts mycket övertalning, en del har till och med upptäckt det helt på egen hand.

Hur som helst blev det tal om olika kex och cookies med en kompis här om dan och vi bestämde oss för att göra våra egna Fazer-inspirerade cookies. Jag ville gärna ha både smält choklad och chokladbitar i, och lyckligtvis hittade vi precis ett sådant recept.

Såklart tänker jag dela med mig av det underbara receptet;

110 g smör
110 g (1,7 dl) farinsocker
110 g (1,1 dl) strösocker

Börja med att vispa ihop dessa till en jämn smet. Gärna med elvisp. Vi hade ingen, så istället blev det att vispa för hand i ca 10 minuter (jag låtsades dock vara upptagen med andra saker de 10 minutrarna, hehe)..

1 ägg
1/2 tsk vaniljsocker

Blanda sen i ägget och vaniljsockret.

1/2 tsk salt
220 g (3,7 dl) vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
340 g choklad

Och till sist de övriga ingredienserna. Hacka hälften av chokladen i lagom stora bitar som du blandar i degen. Den andra hälften av chokladen smälter du. 

Sen tar du hälften av degen och trycker ner i muffinsformar, samt gör små hål i mitten på varje kaka.
Därefter klickar du på den smälta chokladen i hålen. (Vi använde choklad med hasselnötter till den smälta chokladen). Till sist trycker du på degen som finns kvar, och gräddar i ugnen ca 15 min i 170 grader.
Låt dom svalna något, men sen är det bara att njuta! Som ni ser liknar dom mera på muffins än cookies, men är kanske ändå något hårdare än muffins.. Och obs! Dom är väldigt maffiga, så räkna inte med att äta mer än en åt gången..

Receptet är taget härifrån. Mycket beskrivande bilder och text - rekommenderad läsning med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar